Menü
4026 Debrecen, Péterfia utca 34. +36/30-748-8901

Foodora

2020. október 28
4650
Foodora

Kétségtelen, hogy a Foodora az egyik legjobb dolog, ami az éhes emberiséggel történhetett.
Amikor a lusta téli estéken nem tudjuk eldönteni, hogy kínait, indiait vagy pizzát rendeljünk, s a legnagyobb bajunk az, hogy elfogyott a mogyorós csirke, vagy lassú a futár, mindig jusson eszünkbe, micsoda luxusban is élünk valójában, mennyi lehetőség közül válogathatunk.

Belegondolni sem tudunk, hogy 100 évvel ezelőtt dédanyáink milyen konyhai kihívásokkal néztek szembe. Vajon hogyan és mikor készítették el ételeiket, honnan szerezték be az alapanyagokat és nem utolsósorban mennyit kellett dolgozni egy vacsoráért. Ezért nekünk csupán most annyit kell tennünk, hogy elugrunk a legközelebbi boltba vagy megrendeljük azt.

Ha ételrendelés, akkor a legtöbb embernek pizza, olasz tészták, hamburgerek jutnak az eszükbe. Mára már igen széles spektrumon lehet kipróbálni a nemzetek konyháinak ínycsiklandozó fogásait. Sőt! Amerikában már egyenesen a hűtőbe szállítják az ételt a futárok.

A lehetőségek tárháza végtelen, csak rajtunk múlik, mennyit és hogyan használunk ki belőle.
Fontos, hogy figyeljünk a változatosságra, hogy a rendelt étellel is teremtsünk otthont, terítsük meg asztalunkat, tüntessük el a dobozokat, szépen tálaljuk ki a kapott ételeket és soha ne feledkezzünk meg arról, hogy az étkezés legyen a közös családi együttlét, a nap ünnepe.

Ahogy a kis herceg is mondta, öltöztessük díszbe a szívünket, legyen a nap fontos eseménye az étkezés. Amiért tudjunk, merjünk köszönetet és hálát adni függetlenül attól, hogy ez az esemény/ünnep az étterem jóvoltából, az otthon készült fogásokból vagy a Foodpandától kapott finomságok által jött létre.

 

címkék:
Témák
Címkék