Menü
4026 Debrecen, Péterfia utca 34. +36/30-748-8901

Ez itt a pogiiii.....

2020. október 14
4466
Ez itt a pogiiii.....

„Nízzik csak! Iszen magának nem levele van, hanem pakkja! Pakkja!" A kis Misinek a szívébe csapott egy újabb öröm ijedtsége. A Pakkja! Az édesanyja pakkot küldött neki.

A legnagyobb ünnep a kollégista életében, ha otthonról csomagot kap. Mindegy is, mi van abban a csomagban, de az majd hazarepíti őt, csillapítva ezzel honvágyát és jó eséllyel étvágyát.
Mert az otthon, nem csak az a ház lehet, amelyben lakunk, az otthon egy érzés. Egy érzés, ami a pakkban, az otthonról küldött pogácsában megbújt.

Otthon az, ahol várnak minket. És ki gondolná, hogy az a kis gömbölyű falatka milyen üzenetet képes továbbítani a konyhától a betérő vendégig, anyától a gyermekig. Vártalak.

A szeretettel készített pogácsa csak finom lehet, mert a szív melegét adjuk vele.

Miért is járunk étterembe?

Olyan is lehet, hogy nincs kedvünk főzni, vagy csak úgy kényeztetnénk magunkat; persze számtalan alkalom, ünnep adódik, mely étterembe kalauzol bennünket.
S amikor megérkezünk és megkapjuk a titkos üzenetet, a szeretettel készített pogácsát, nincs más dolgunk hátra, mintsem átadjuk magunkat a pillanatnak, a kényeztetésnek, az ízeknek, a társaságnak és a közös étkezés örömének.

Nyilas Misi krumplis pogácsájának receptje:

liszt: 0,5 kg; főtt, áttört burgonya: 0.3 kg; élesztő: 2 dkg; tej: 0.5 dl; 1 csapott evőkanál só
vaj: 25 dkg; tojássárgája 3 db, 1 a tetejére; reszelt sajt: 5 dkg és mérhetetlen szeretet.

Mint tudjuk, a forrásnál a legfinomabb minden. A Reskontóban sincs ez másképp. Az üzenet, a szeretettel sült pogi célba ér.

címkék:
Témák
Címkék